Σε πανηγυρικό κλίμα και φορώντας μια γραβάτα, σε βαθύ κόκκινο χρώμα, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ομιλία στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ στο αίθριο του Ζαππείου – «Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύτηκε να φορά γραβάτα σε κάθε νίκη – «Το Σεπτέμβριο του ’19 θα ζητήσουμε εκ νέου την εντολή του λαού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα», κατέστησε σαφές.

«Τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται όταν κερδίζονται! Έχω μια δυσκολία, αλλά θα το συνηθίσω. Είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκεστε σήμερα εδώ», ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτή η ημέρα ανήκει σε εκείνους που οκτώ χρόνια τώρα χτυπήθηκαν βάναυσα από αυτήν την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που σήκωσαν τη χώρα στην πλάτη τους», συνέχισε…

«Σε αυτούς θέλουμε σήμερα να πούμε ότι μετά τις χθεσινές αποφάσεις, η χώρα μας γυρίζει σελίδα και περνά σε νέα περίοδο. Τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, της αβεβαιότητας η σταθερότητα και η αξιοπιστία. Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος. Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα κανονική. Ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία. Ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη. Στηρίζεται ξανά στα πόδια της», τόνισε ακολούθως ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως «όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες. Κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως τον πόλεμο, ο πόλεμος είναι εκεί έξω, υπάρχουν αδικίες που θα αποκαταστήσουμε και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε και γραβάτα», κατέληξε, γνωρίζοντας την αποθέωση ο πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here