Σε ξεπούλημα μετοχών προχώρησαν οι ξένοι επενδυτές ,ύστερα απο το διάγγελμα Τσίπρα. Οι επενδυτές φοβούνται τις νέες παροχές και το κλίμα απραξίας εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Γι αυτό η Ελλάδα έχει ρίσκα τα οποία αποφεύγουν να λάβουν οι ξένοι επενδυτές.

Μάλιστα, οι ξένοι επενδυτές δεν θέλουν να εμπλακούν στην αγορά μια χώρας η οποία δεν μπορεί να βγεί στις αγορές. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μείον 1,04% στις 705,20 μονάδες, ενω ενδοσυνεδριακά η πτώση έφθασε έως και 1,60%.

Οι φόβοι των ξένων αυτοί εκφράσθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα – κι είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της μετοχής της Eurobank η οποία δέχθηκε υπερβολικές ρευστοποιήσεις και χθες συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις με συνολικές απώλειες 18,4%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πωλητής ήταν ένα βρετανικό fund.

Η κατάρρευση της αγοράς ξεκίνησε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ιθάκη καθώς οι αναφορές για “επιστροφή στην κανονικότητα” και οι χαρακτηρισμοί για πολιτικούς του αντιπάλους δείχνουν ότι, η διακυβέρνηση Σύριζα – Ανελ υιοθετεί πολωτική στρατηγική προκειμένου να συγκρατήσει τους σκληροπυρηνικούς του Σύριζα.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 0,23 ευρώ με πτώση 2,13%. Βουτιά 4,62% για την μετοχή της Eurobank στα 0,682 ευρώ. Βουτιά 3,01% στα 2,254 ευρώ. Πτώση 1,20% στα 1,56 ευρώ. Οριακή η άνοδος στα 9,30 ευρώ. Οριακά τα κέρδη σε ΟΤΕ στα 10,82 ευρώ. η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here