Κατάληψη πραγματοποιούν μαθητές και γονείς στα λύκεια της Πελασγίας στη Φθιώτιδα, Αράχωβας και Διστόμου στη Βοιωτία, καθώς διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων.

Στην Πελασγία από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχει λειτουργήσει το σχολείο, καθώς δεν έχει επιτραπεί η λειτουργία του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών και οι μαθητές καλούνται να μετακινηθούν στο Λύκειο Στυλίδας. Μαθητές και γονείς του σχολείου επιμένουν στην κατάληψη μέχρι τελικής δικαίωσης, όπως σημειώνουν.

Παράλληλα, στην Αράχωβα, οι μαθητές υποστηρίζουν πως με βάση την υπουργική απόφαση καταργείται το Τμήμα Οικονομίας – Πληροφορικής, με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακινούνται στο Δίστομο. Επίσης, οι μαθητές του Μπάρλειου Λυκείου Διστόμου, οι οποίοι με τη συμπαράσταση και των γονέων τους προχώρησαν επίσης σε κατάληψη, διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το Τμήμα Θετικών Σπουδών του και να «μετακομίσει» τους μαθητές που το δήλωσαν στο Γενικό Λύκειο Αράχωβας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here