Μοιρασμένοι για τις πρόωρες εκλογές, αρνητικοί για τη συμφωνία με τα Σκόπια και απαισιόδοξοι για την οικονομία, εμφανίζονται οι πολίτες σε νέα δημοσκόπηση. Εντυπωσιακό ωστόσο στη δημοσκόπηση αυτή, είναι το ποσοστό του 18% που συμφωνεί με την άποψη, πως ο στρατός πρέπει να παρέμβει και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας!

Όλα τα παραπάνω (και πολλά άλλα) προκύπτουν από δημοσκόπηση της εταιρίας Κάπα Research που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής. Μια έρευνα σε δείγμα 9.800 ατόμων. Το 58% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αλλά το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι θα περάσει από τη Βουλή με 151 ψήφους. Το 56% θεωρεί ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό δεν πρέπει να επικυρωθεί ενώ πάλι το 56% πιστεύει πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα διατηρήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εντυπωσιακό το γεγονός πως το 18% από τους ερωτηθέντες συμφωνεί με την άποψη… Μπαρμπαρούση, πως ο στρατός πρέπει να παρέμβει για να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας. Εντυπωσιακές και οι απαντήσεις στο ερώτημα, αν όσοι είναι υπέρ της συμφωνίας είναι και προδότες. Το 45% απαντά θετικά και «αγκαλιάζει», όπως και το προαναφερόμενο 18% απόψεις που θέλουν την άμεση παρέμβαση του στρατού με μορφή πραξικοπήματος! Τέλος, το 50% των ερωτηθέντων δεν θέλει να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, σε αντίθεση με το 48%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here