Τα αποχιονιστικά μηχανήματα χρειάστηκε να βγουν αργά το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαΐου στην Ιόνια Οδό, μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα, για μία ώρα περίπου, να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στον μεγάλο οδικό άξονα.

Το χαλάζι έπεσε με ένταση στο τμήμα από το Τέροβο μέχρι τον Γοργόμυλο. Μάλιστα την ώρα της καταιγίδας αρκετά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν καθώς η ορατότητα είχε μειωθεί στο ελάχιστο. Το φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο και μέσα σε λίγα λεπτά το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα της Ιόνιας είχε γίνει κάτασπρο.

Ο μηχανισμός της Ιόνιας Οδού κινητοποιήθηκε άμεσα και τα συνεργεία βρέθηκαν επί ποδός. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση της ομαλής διεξαγωγής της κυκλοφορίας, βγήκαν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία απομάκρυναν το χαλάζι. Ενδεικτικό είναι ότι αρκετή ώρα μετά το χαλάζι παρέμενε δίπλα από το οδόστρωμα ενώ πολλά σημεία της περιοχής ήταν κατάλευκα.

Σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι από σήμερα, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη πλέον τη χώρα, αγγίζοντας ο υδράργυρος τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα προσεγγίσει τους 30 βαθμούς, από τους 24 με 25 που βρίσκεται αυτές τις ημέρες. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν την σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή. Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών από το Xalazi.gr ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here