Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το Σάββατο 09 Ιουνίου. Ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στους 39 βαθμούς, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται στα ανατολικά και νότια. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το θερμόμετρο έδειξε στη Λίνδο Ρόδου 39.1 βαθμούς, στη Σητεία 37.6 βαθμούς, στην Κάσο 37.2 βαθμούς, στη Λάρισα 36.6 βαθμούς, στον Ασπρόπυργο Αττικής 36.3 βαθμούς και στην Τανάγρα 35.8 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη επικράτησε και σήμερα σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα αρκετοί να καταφύγουν στις παραλίες. Ωστόσο από το μεσημέρι και μετά στη Βόρεια Ελλάδα, σημειώθηκαν βροχές και καταιγίδες, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ισχυροί άνεμοι επικράτησαν μετά το απόγευμα, με τη θερμοκρασία να πέφτει σταδιακά από Βορά προς Νότο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καιρού Xalazi.gr  εκ νέου μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς ατμοσφαιρική διαταραχή από την Β. Ιταλία κινείται ανατολικά και θα επηρεάσει το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική – βόρεια Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, με κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Δείτε τον καιρό σε διάφορες περιοχές, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here