Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Ελληνική κυβέρνηση μετά το αναπάντεχο χτύπημα της Τουρκίας!

Ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σέρνεται από τις εξελίξεις και… πολύ σύντομα θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων!

Σε «κόκκινο συναγερμό» η ελληνική διπλωματία – Τρέχουν και δεν φτάνουν μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ από Τουρκία και Λιβύη!

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην περιοχή μας μετά και την ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, με την οποία η Ελλάδα χάνει στην ουσία το Καστελόριζο και την Κρήτη, ενώ ελλοχεύει κίνδυνος και για την Κύπρο. Στην ουσία, η Τουρκία και η Λιβύη μοιράζονται τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με την Ελλάδα να μένει… ‘’παγόβουνο’’, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες φυσικά και ήταν αναμενόμενες, με την αδράνεια όλου του πολιτικού συστήματος της χώρας και από όλες τις εκάστοτε κυβερνήσεις ανεξαιρέτως!

Το παιχνίδι χάθηκε πλέον και ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα για τις περεταίρω εξελίξεις και τον τεμαχισμό της χώρας μας. Η αντίδραση της κυβέρνησης χωρίς ουσία και χωρίς κανένα νόημα, καθώς η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σέρνεται από τις εξελίξεις και …πολύ σύντομα θα κάτσει, όχι μόνο στα τέσσερα, αλλά και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη μοιρασιά του Αιγαίου, εκτός και εάν προσπαθήσει να την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια μέσω των πρόωρων εκλογών και αφήσει την καυτή πατάτα στον επόμενο, ή ακόμη και στον ίδιο εάν επανεκλεγεί!

Οι εξελιξεις βέβαια θα είναι ραγδαίες και σύντομα θα καταγραφεί μία τουρκική στρατιωτική κινητικότητα, οπότε και τα πράγματα θα περιπλακούν και η θερμή εμπλοκή θα είναι ένα υπαρκτό σενάριο. Η ώρα πλησιάζει και υπάρχουν πολλές ενδείξεις. Αναλυτικό ρεπορτάζ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Για το θεαθήναι της υπόθεσης, να αναφέρουμε πως άμεση, αλλά καθόλου εποικοδομητική, ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Την ώρα που ο Ερντογάν κάνει παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο παίρνοντας γη και ύδωρ, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αρέσκεται στο να πηγαίνει σε αθλητικούς αγώνες και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, χωρίς να ξέρει καν που του παν τα τέσσερα. Ούτε μυστικές υπηρεσίες έχουμε, ούτε καν διπλωμάτες που να είχαν , έστω μυριστεί ότι κάτι ψήνεται με τη γείτονα χώρα.

Η κυβέρνηση πλέον τρέχει και δεν φτάνει. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση σε διπλωματικό επίπεδο, η οποία δείχνει ότι η κατάσταση με τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη είναι εξόχως σοβαρή. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, από την πλευρά της Αθήνας έγιναν ήδη τα ακόλουθα βήματα:

  1. Ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.
  2. Υπήρξε δημόσια αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.
  3. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Σαμέχ Ελ-Σούκρι, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ έλαβε οδηγίες να ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -και συγκεκριμένα την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις πληροφορίες ότι Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης αναφορικά με θαλάσσιες ζώνες.

Ο κ. Γεννηματάς διεμήνυσε ότι η υπογραφή ενός τέτοιου μνημονίου «δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών», σημειώνοντας ότι μια τέτοια ενέργεια «θα παραβίαζε κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και δεν θα παρήγε έννομα αποτελέσματα». Επιπλέον, επισήμανε ότι η ενέργεια «δεν θα συμβάδιζε με την αρχή της καλής γειτονίας, που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ γειτονικών χωρών».

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in ΕΛΛΑΔΑ