Στο κόκκινο βρίσκονται και πάλι οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας το 2016 , μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ σήμερα το απόγευμα, έκανε σκληρές δηλώσεις  για την εξέλιξη αυτή:

“Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Με δηλώσεις που είχε κάνει στην Ελλάδα ο κύριος πρωθυπουργός, ομολογουμένως είχαμε ελπίδες ότι θα εκδοθούν στην Τουρκία. Σκεφθήκαμε ότι ο κ. Τσίπρας κρατάει τον λόγο του. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν.

Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία, όπου και να πάνε”.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Κοτζιάς έδωσε ηχηρή απάντηση και χαρακτήρισε «άτοπες και απαράδεκτες» τις δηλώσεις. “Η μόνη δέσμευση του πρωθυπουργού είναι να εξασφαλίζει τη λειτουργία κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σχέση πολιτικής και κράτους Δικαίου” είπε ο Ν. Κοτζιάς και πρόσθεσε:  “η Τουρκία ούτε μπορεί να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε δικαιούται, ούτε θα της το επιτρέψουμε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here