Σε «ομηρία» βρίσκεται η Κέρκυρα, καθώς χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων έχουν καταλάβει ολόκληρες γειτονιές, δρόμους και πλατείες. Παρά την προ εικοσαήμερου τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης, εντούτοις η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων βαδίζει σε κλίμα αβεβαιότητας.

Οι όγκοι απορριμμάτων που συσσωρεύονται καθημερινά, αυξάνονται μέρα με την ημέρα, καθώς ήδη το νησί έχει «πνιγεί» από τουρισμό, με συνέπεια να αυξάνεται και ο όγκος ρίψης σκουπιδιών. Την ίδια ώρα, η Κέρκυρα έχει γεμίσει με ανεξέλεγκτες χωματερές, που ο καθένας επιρρίπτει κάθε είδος σκουπιδιών διογκώνοντας έτσι το υφιστάμενο πρόβλημα.

Σήμερα η κατάσταση στο νησί είναι τεταμένη, καθώς ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο νησί της Κέρκυρας, προκειμένου να αποτρέψει τις τυχόν αντιδράσεις των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, για τη μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιήμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.

Στο νησί βρίσκονται από τα ξημερώματα δεκατρείς διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη από ομάδες ΟΠΚΕ, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει πολυπληθής αστυνομική δύναμη του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμης, προκειμένου να καταστεί νόμιμη η εναπόθεση προσωρινά των δεμάτων των σκουπιδιών, ωστόσο οι κάτοικοι αντιδρούν σε αυτή τη λύση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here