Με μεγάλη σφοδρότητα πλήττει την τελευταία ώρα τη Χαλκιδική, η κακοκαιρία «Νεφέλη». Ισχυρές καταιγίδες έχουν μετατρέψει τους δρόμους πολλών περιοχών σε ποτάμια, ενώ οχήματα και αντικείμενα στη Νικήτη παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν στη θάλασσα. Η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξάγεται με δυσκολία λόγων των έντονων βροχοπτώσεων.

Η έντονη βροχόπτωση διήρκεσε περίπου μία ώρα και κατέστρεψε κάθε υποδομή στην παραλιακή ζώνη. Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται και η Φθιώτιδα, με τη νεροποντή να δημιουργεί πολλά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Όσοι μετακινούνται στο εθνικό ή επαρχιακό δίκτυο του νομού, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ένα από αυτά είναι στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Ασπρονερίου. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία και μηχανήματα του Δήμου Μώλου προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here