Για μια ακόμη χρονιά θα γιορτασθεί στη χώρα μας -όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες- η «Βραδιά του Ερευνητή», με στόχο μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν καλύτερα το έργο των επιστημόνων.

Είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στοχεύει να αναδείξει το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο των ερευνητών, με έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του. Φέτος η κεντρική εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, θα διοργανωθεί από τον «Δημόκριτο» την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 24:00, με κεντρικό θέμα «Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί».

Στην Αθήνα εκδήλωση, για πέμπτη συνεχή χρονιά και με ελεύθερη επίσης είσοδο, θα διοργανώσει την ίδια μέρα και το ΕΜΠ στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων (17:00-24:00). Θα προβληθούν καινοτόμα ερευνητικά επιτεύγματα από περισσότερες από 130 ερευνητικές ομάδες και Πανεπιστημιακά Μουσεία.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν επίσης δρώμενα, διαγωνισμοί φωτογραφίας, ζωγραφικής και κειμένου με εκπλήξεις και πολλά δώρα και το καθιερωμένο Κυνήγι Θησαυρού, με φετινό θέμα «Στα χνάρια της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ τη βραδιά θα πλαισιώνουν η Ομάδα Κρουστών και το Μουσικό Τμήμα του ΕΜΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here