Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 15.20 το μεσημέρι της Κυριακής 12 Αυγούστου, σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας. Η πυρκαγιά έκαψε πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνθηκε προς τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, τα οποία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά.

Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησίαζε προς τον επαρχιακό δρόμο, ο οποίος είχε καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Οι καπνοί είχαν σκεπάσει τον ουρανό της ευρύτερης περιοχής και έφτασαν μέχρι τα Ψαχνά. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή είχαν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή. Η κατάσταση χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρή, καθώς η  φωτιά είχε διασπαστεί σε τρία μέτωπα. Τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός εκκενώθηκαν, όπως και η Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου που βρίσκεται στο Μακρυμάλλι. Προληπτικά εκκενώθηκε και το χωριό.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13 Αυγούστου, «Είναι πολύ καλύτερη η εικόνα, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, αλλά είχαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» σημείωσε, απευθύνοντας ένα «ευχαριστώ» στους πυροσβέστες και σε όσους συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των πύρινων εστιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here