Μάχη με τις φλόγες σε δύο πλέον μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Αμαλιάδας, καθώς μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα, εμφανίστηκε και δεύτερο μέτωπο, αυτή τη φορά στο δάσος ανάμεσα στις περιοχές Γεράκι και Ανάληψη.

Για το μέτωπο της Δαφνιώτισσας επιχειρούν 30 οχήματα με 60 άνδρες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό, ενώ η μερική εκκένωση που πραγματοποιήθηκε αφορούσε κυρίως άτομα με προβλήματα υγείας.

«Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο επίγειες, όσο και εναέρια μέσα», είπε.

Και πέρυσι, την ίδια εποχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, «είναι ένα δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007». Στο σημείο βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας. Για το μέτωπο στις περιοχές Γεράκι και Ανάληψη έχουν κινητοποιηθεί 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και 3 ελικόπτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here