Ζημιές, πλημμυρικά φαινόμενα, πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων με εγκλωβισμένα χιλιάδες αυτοκίνητα προκάλεσε στον Βόλο, μία καταιγίδα ημίωρης διάρκειας, που άρχισε στις επτά και μισή περίπου το απόγευμα και έπληττε σταδιακά και το δυτικό Πήλιο. Το μπουρίνι ήταν τόσο δυνατό που δεν υπήρχε ορατότητα σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα μέτρων, κυρίως από την Αγριά και μέχρι την Άφησσο, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος σε μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, από τον κόσμο που εγκατέλειπε τις παραλίες.

Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα πολλά νερά στο Μαλάκι, στα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής η παραλιακή του Βόλου έκλεισε παντελώς αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο. Μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν και στο τούνελ του Περιφερειακού του Βόλου, αφού δεν μπορούσε να απορροφήσει όλη την κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το κλείσιμο από νερά του δρόμου στο εργοστάσιο τσιμέντων.

Οι χείμαρροι και τα μικρά ποτάμια κατέβασαν τεράστιες ποσότητες νερών από το Πήλιο και σε πολλά σημεία ο δρόμος Βόλου – Αφήσσου υπερκαλυπτόταν από τα ορμητικά νερά. Μέσα στον Βόλο κλαδιά δέντρων έσπασαν και δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Μετά τις οχτώ και μισή και με επεμβάσεις συνεργείων του Δήμου Βόλου άρχισαν να καθαρίζονται οι δρόμοι, όπου ήταν εφικτό και καταβάλλονταν προσπάθειες να ανοιχθεί δίοδος προς την θάλασσα, ώστε να απομακρυνθούν τα νερά στο ύψος της ΑΓΕΤ.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στη Θεσσαλονίκη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς έβρεχε ασταμάτητα και ο καιρός σε τίποτα δεν θύμιζε καλοκαίρι. Η βροχόπτωση ήταν έντονη και συνοδευόταν από αστραπές, βροντές και δυνατούς ανέμους με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές κλήσεις δέχτηκε την τελευταία ώρα το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη. Οι κλήσεις αφορούσαν σε πτώσεις δέντρων.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην πόλη σε συνδυασμό με την βροχόπτωση είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση κλαδιών και δέντρων σε διάφορες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα στο χωριό Ανάληψη, πλησίον της Θεσσαλονίκης, ένα δέντρο έκλεισε κεντρικό δρόμο, ενώ αρκετές πτώσεις δέντρων αναφέρθηκαν σε Εξοχή και Φίλυρο. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Χαλκιδική. Η καταιγίδα ανάγκασε τους λουόμενους να εγκαταλείψουν τις παραλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here