Σε κλοιό διαδηλώσεων βρέθηκε το Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη, όπου άνοιξε τις πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00 το απόγευμα. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ έκανε τη δική του συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Εν τω μεταξύ μικροεντάσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19.00 έξω από το Βελλίδειο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και πέταξαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου σημειώθηκαν επεισόδια στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Τα άτομα αυτά επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων της αστυνομίας από το μπλοκ των διαδηλωτών για τη Μακεδονία.

Τα επεισόδια άρχισαν μπροστά από τη ΧΑΝΘ και εξελίχθηκαν ανατολικότερα μετά το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αριστερά του Βελλιδείου όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού. Μετά το πέρας της πορείας τα επεισόδια συνεχίστηκαν, με την ατμόσφαιρα στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο της πόλης να είναι αποπνικτική.

Οι δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη των γεγονότων κυρίως όσον αφορά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αφού, όπως κατήγγειλαν, παρατηρήθηκε έντονη εχθρότητα των διαδηλωτών απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου σημειώθηκαν επεισόδια στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here