Σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση αντιμετωπίζει από την Κυριακή τα ξημερώματα το νησί της Ύδρας.

Το πρόβλημα είναι γενικό και μεσούσης της τουριστικής περιόδου έχει προκαλέσει διακοπή και της υδροδότησης αλλά και της ροής των λυμάτων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απελπισία κατοίκους και τουρίστες.

Ο δήμαρχος κ. Γ. Κουκουδάκης καταγγέλλει ότι «από τη ΔΕΗ μας λένε συνεχώς ότι είναι θέμα ωρών η αποκατάσταση. Ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωση τους αναφέρει ότι καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για αποκατάσταση της.

Σε κατάταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Αυγούστου, λίγο μετά τις 09:30, η Ύδρα. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία. Ανάστατοι είναι οι επαγγελματίες που βλέπουν τα προϊόντα τους να καταστρέφονται, κλείνοντας άρον -άρον τα μαγαζιά τους, ενώ οι τουρίστες ψάχνουν τρόπους να φύγουν από το νησί.

Εκεί μεταφέρονται με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού δυο μεγάλες γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Παράλληλα προβλήματα σημειώνονται και στην υδροδότηση από τη στιγμή που έχει παυθεί η λειτουργία των αντλιοστασίων. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε μια υδροφόρα.

Ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνουΤην κήρυξη της Ύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε νωρίτερα η περιφέρεια Αττικής. Το αίτημα της περιφέρειας κατατέθηκε στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here