Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή των Αμάδων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων από το έδαφος και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Λίγο νωρίτερα αποχώρησαν από το μέτωπο τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, που είχαν έρθει από την Σάμο, προκειμένου να ανεφοδιασθούν, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου ζήτησε την συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου από την Μυτιλήνη.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε περιοχή απομακρυσμένη από το οδικό δίκτυο και οι πυροσβέστες, με την βοήθεια και εθελοντών, έχουν αναπτύξει δίκτυο περίπου 1.400 μέτρων, προκειμένου να προσεγγίσουν στις εστίες της πυρκαγιάς. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, το κλιμάκιο των Καρδαμύλων και εθελοντικές ομάδες.

Εκτιμάται ότι και η εστία αυτή προήλθε από την πτώση κεραυνού κατά την χθεσινή καταιγίδα, που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε πυρκαγιά σε άλλο σημείο, πιθανότατα να σιγόκαιγε σε κάποιο κορμό δέντρου και να εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τρίτη έσβησε με την βοήθεια της βροχής που έπεσε στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here