Στις 13:07 ώρα Ελλάδας σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουνίου, ξεκίνησε, ημερολογιακά τουλάχιστον, το φετινό καλοκαίρι και επίσημα καθώς είχαμε το θερινό ηλιοστάσιο. Σήμερα Πέμπτη είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του έτους, από αύριο όμως οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία, ενώ στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου θα υπάρχει πια η μικρότερη μέρα.

Όπως κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Καιρικά όμως, όπως δείχνουν τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία… απέχουμε μακριά από το καλοκαίρι! Έρχεται ο “Χειμώνας” μέσα στο Καλοκαίρι! Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος σε ότι αφορά την αλλαγή του καιρού από το ερχόμενο σαββατοκύριακο!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καιρού Xalazi.gr, πολύ ψυχρές αέριες μάζες για την εποχή θα κινηθούν Νοτιότερα, φτάνοντας μέχρι τη χώρα μας. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας, θα έχει σαν αποτέλεσμα να λάβουν χώρα “εκρηκτικές” κυκλονογεννέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, οι οποίες θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Τη νέα εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρές χαλαζοπτώσεις, πιθανότατα ανεμοστρόβιλους και υδροστρόβιλους, αλλά και πολύ ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.  Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προετοιμαστούμε, γιατί ο καιρός ακολουθεί τους δικούς του νόμους. Αναλυτικές λεπτομέρειες για τον καιρό μπορείτε να δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here