Συναγερμός σήμανε στις 07.50 το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου στην Πυροσβεστική, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού, στο Ηράκλειο.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 42 άνδρες και 21 οχήματα, κλιμακοφόρα οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με τη συνδρομή δύο ελικοπτέρων, έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Παράλληλα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζήτησε και τη συνδρομή του ΕΚΑΒ καθώς η φωτιά βρισκόταν κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι φλόγες επεκτάθηκαν με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα  καπνοί να δημιουργήσουν αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το cretapost, ξεκίνησε από την αποθήκη 11 του Πανεπιστημίου και επεκτάθηκε γρήγορα στο κεντρικό κτήριο. Μάλιστα, σημειώνονταν συνεχώς εκρήξεις καθώς υπάρχουν εύφλεκτα υλικά στους χώρους.

Στον χώρο που έχει παραδοθεί στις φλόγες, βρίσκονται τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Ηρακλείου. Κοντά στο σημείο βρίσκεται και φοιτητική εστία η οποία εκκενώθηκε από τους φοιτητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here