Λίγο μετά τις 08.30 το πρωί της Τρίτης 28 Αυγούστου, ένα διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας που ανήκει στην 120  Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στη κεντρική και νότια Πελοπόννησο, κατέπεσε μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο εκπαιδευτές. Ο ένας εκ των δύο πιλότων έκανε χρήση του καθίσματος εκτίναξης και ανευρέθη ζωντανός, ενώ στις 10.50 τοπικά ΜΜΕ της Λακωνίας ανέφεραν πως ο κυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός.
Με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ανακοίνωσε τον θάνατο του επισμηναγού του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τ-2 που συνετρίβη το πρωί της Τρίτης στα σύνορα Λακωνίας – Αρκαδίας.
Το αεροσκάφος ανήκε στην δύναμη της 120 της ΠΕΑ η ανακοίνωση του ΓΕΑ έχει ως εξής:  Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08.50, στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Δ
υο παιδιά, 8 και 10 ετών, αφήνει πίσω του ο επισμηναγός ιπτάμενος Νίκος Βασιλείου όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι ο άτυχος επισμηναγός που σκοτώθηκε το πρωί της Τρίτης όταν συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 έχει δίδυμο αδελφό που υπηρετεί στην ίδια μοίρα στην 120ΠΕΑ.
Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους διασώθηκε και περισυνελέγη. Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, οι δυο επισμηναγοί στο αεροσκάφος ήταν έμπειροι, με 2,5 χιλιάδες ώρες πτήσης ο καθένας. «Έκαναν άσκηση περιδίνησης, πρόκειται για ασφαλή άσκηση, ήταν και οι δυο έμπειροι… Ο πιλότος στην πίσω θέση ήταν ο εκπαιδευτής, πρόλαβε και έφυγε» εξήγησε ο υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here