Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τον νομό Φθιώτιδας, έφεραν τελικά αρκετά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Ασπρονερίου, εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων που είχε σημειωθεί στη στροφή της ΕΚΟ.

Οι προσπάθειες του δήμου δεν είχαν σύμμαχο τον καιρό, που αν και σε κάποιες στιγμές έβγαλε ήλιο, αργότερα «άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί». Έτσι λίγο μετά τις 00:00 τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας Τετάρτη η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό από το Ασπρονέρι μέχρι και τον Λογγό.

Συγκεκριμένα από το 166ο χμ της ΠΕΟ μέχρι και το Εκκλησάκι του Ασπρονερίου, η Αστυνομία δεν αφήνει να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα καθώς τα νερά έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα σε πολλά σημεία. Έχει ειδοποιηθεί και η Πυροσβεστική να συνδράμει στην άντληση των υδάτων ωστόσο οι χείμαρροι που σχηματίστηκαν έχουν μεταφέρει κι υλικά εντός του δρόμου και η διάσχισή του εγκυμονεί κινδύνους ειδικά τη νύχτα και με τη βροχή να συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Σημειώνεται ότι προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού και χρειάζεται παντού μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς. Στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, μάλιστα υπήρξαν αρκετές πέτρες στο οδόστρωμα οι οποίες και απομακρύνθηκαν.

Στην Εύβοια τώρα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης «πνίγηκε» στα λασπόνερα το Πευκί της Βόρειας Εύβοιας και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια». «Ζητούνται γόνδολες και γονδολιέρηδες για εργασία στο Πευκί…», τόνισε κάτοικος της περιοχής που είχε διάθεση για χιούμορ! Βορειότερα τώρα, κλειστός παραμένει ο δρόμος από τον Αγιόκαμπο προς το χωριό Σκλήθρο του δήμου Αγιάς Λάρισας, μετά από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν την Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here