Σχετική ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο τα φαινόμενα έχουν μετατοπιστεί στο Αιγαίο και την Κρήτη. Έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, σε αρκετές περιοχές της Μεσαράς, στην Κρήτη. Ο δρόμος προς το Λέντα έκλεισε καθώς η βροχή κατέβασε μπάζα και χώματα ενώ στο Μεσοχωριό οι δρόμοι έγιναν… ποτάμι.

Καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών, σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν έντονα και συνοδεύτηκαν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους. Τις επόμενες ημέρες ωστόσο η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά, καθώς επικρατεί βόρειο – βορειοανατολικό ρεύμα, το οποίο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην εκδήλωση καταιγίδων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καιρού Xalazi.gr oι όποιες καταιγίδες, θα εστιάζονται πλέον στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική και δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκαννήσα. Η αστάθεια θα περιοριστεί περισσότερο κατά την διάρκεια της Τετάρτης και της Πέμπτης, με τις καταιγίδες να εντοπίζονται σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας και του νότιου Αιγαίου Δείτε τον καιρό σε διάφορες περιοχές κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here