Το δυνατό μπουρίνι που σάρωσε το μεσημέρι της Κυριακής την  περιοχή της Πρέβεζας, είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Λούρου, προκαλώντας ουρές χιλιομέτρων στην παραλιακή Ε.Ο Πρέβεζας Ηγουμενίτσας. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης, ξέσπασε φωτιά από κεραυνό σε πευκόφυτη περιοχή στον οικισμό Ριζά.

Ισχυρή καταιγίδα με θυελλώδεις ανέμους ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιουλίου και στο Πόρτο Χέλι. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες η κακοκαιρία έχει πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

Σφοδρή ήταν η καταιγίδα που χτύπησε όμως και την Αργολίδα το απόγευμα της Κυριακής. Η πολύ έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τον αέρα και τους κεραυνούς έκαναν τρομακτικό το σκηνικό του καιρού.

Οι κεντρικοί δρόμοι έγιναν ποτάμια και σε πολλά σημεία σκέπασαν τα πεζοδρόμια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ναυπλίου δέχτηκε πέντε κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Πολλοί οδηγοί που βρέθηκαν εν κινήσει σταμάτησαν τα οχήματα τους καθώς δεν έβλεπαν να οδηγήσουν.

Επίσης ένα δέντρο έπεσε στην Επαρχιακή Οδό Ναυπλίου – Άργους και χρειάστηκε η πυροσβεστική για να το κόψει, ενώ μια βάρκα βούλιαξε στο λιμάνι του Ναυπλίου όπου την ανέσυραν από το βυθό με την βοήθεια μπουλντόζας του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Μπουζαλά.

Βάρκες γέμισαν νερά και κάποιες άλλες λύθηκαν στον κόλπο Καραθώνας από τη σφοδρή καταιγίδα. Ξεροπόταμοι και ρέματα κατέβασαν μεγάλο όγκο νερού, όπως ο Ξεριάς στο Άργος και το ρέμα Ραμαντάνη στο Ναύπλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here