Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν την Κυριακή 08 Ιουλίου στην Αθήνα και τα Φάρσαλα, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Στην επαρχία των Φαρσάλων και ειδικά στην περιοχή Βαμβακού, και στο χωριό Ρεματιά λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε να απεγκλωβίσει έξι άτομα λόγω της εισροής υδάτων στα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, τόνισε πως «ήταν τρομακτικές οι ποσότητες του νερού» προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι υπηρεσίες του δήμου με μηχανήματα επιχείρησαν να ανοίξουν διόδους και να εκτονωθεί η μεγάλη ποσότητα νερού που κατέβαινε από του λόφους των Χαλκιάδων.

Σημειώνεται πως η περιοχή «χτυπήθηκε» και από χαλάζι το οποίο και προκάλεσε έντονα προβλήματα στις βαμβακοκαλλιέργειες σε πολλές περιοχές, ενώ αύριο αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία του δημάρχου με τον ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Στην Αθήνα άνοιξαν οι ουρανοί το απόγευμα της Κυριακής με έντονη βροχόπτωση. Ειδικά, στα νότια προάστια η βροχή πλημμύρισε δρόμους, μετατρέποντάς τους σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις από οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί νωρίτερα στα οχήματά τους και βρέθηκαν ακινητοποιημένα, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού, στο ύψος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 73 και Ανδρέα Παπανδρέου, στη Γλυφάδα. Παράλληλα, υπήρξε μια κλήση στην Πυροσβεστική για ρίψεις δέντρων στο Χαλάνδρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here