Η ατμοσφαιρική διαταραχή “Μίνωας” εγκαταλείπει τη χώρα μας, αφήνοντας αξιόλογα ποσά βροχοπτώσεων, που έλειπαν από πολλές περιοχές αλλά προκάλεσε και προβλήματα με αρκετές καταστροφές, κυρίως σε καλλιέργειες. Από την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουνίου, έχουν αναφερθεί πάνω από 20 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες.

Παράλληλα σημειώθηκαν πλημμύρες σε Αττική, Σποράδες και Κρήτη, ενώ δεν έλειψαν οι χαλαζοπτώσεις. Στα βίντεο βλέπεεται τον κύκλο ζωής των καταιγίδων που απασχόλησαν την Ελλάδα τις τελευταίες 5 ημέρες καθώς και τις πάνω από 100.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις, που κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην ΝΑ Ευρώπη, την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καιρού Xalazi.gr, νέα αλλαγή στην διάταξη των συστημάτων προβλέπεται την Παρασκευή και το Σάββατο, με κύριο χαρακτηριστικό την εξασθένιση του Μελτεμιού, γεγονός που θα βοηθήσει την εκδήλωση εκ νέου καταιγίδων κατά την διάρκεια την μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δείτε τον καιρό σε διάφορες περιοχές της χώρας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here