«Εμείς δεν είμαστε με κανέναν άλλον πέρα από την κοινωνία», τόνισε μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και στους Γιάννη Αντύπα και Χρήστο Μπόκα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τα σενάρια για συνεργασία του κόμματός τους, με ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία.

«Υπάρχει πρόβλημα αναξιοπιστίας στο χώρο των   ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα όσα έχουν πει κι έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια είναι μια πολύ κακή πολιτική μαγιά, αλλά από κει και πέρα οι αποφάσεις είναι του ελληνικού λαού «Μας χρεώνουν ότι την μια εβδομάδα είμαστε με τον έναν την άλλη με τον άλλο, μέχρι να καταλάβουν ότι δεν είμαστε με κανέναν. Εμείς είμαστε με την κοινωνία. Η προσπάθειά μας είναι αυτή που ήταν πάντα, να δίνουμε χρήσιμες λύσεις στον λαό», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Για τις διαφοροποιήσεις στο Ποτάμι, παραδέχτηκε ότι κάποιοι όντως, βλέπουν την διέξοδο κεντροδεξιά και κάποιο άλλοι κεντροαριστερά, «αλλά η κοινή μας βάση είναι η αυτόνομη πορεία».

«Η κοινή βάση των βουλευτών μας είναι η ύπαρξη ενός αυτόνομου Ποταμιού που θα προωθήσει λύσεις για συγκεκριμένα θέματα που άλλα κόμματα δεν μπορούν να λύσουν», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν 7 μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και πρέπει να λυθούν άμεσα. Αυτά θα βάλουμε στο τραπέζι την επόμενη ημέρα των εκλογών, με βάση αυτά θα συζητήσουμε και αυτά θα καθορίσουν τη στάση μας απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση», ξεκαθάρισε.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι λάθος να πηγαίνει η χώρα σε εκλογές απλής αναλογικής, είναι λάθος αυτή η ρύθμιση και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα της χώρας. «Θα πάμε σε μια ακυβερνησία και αυτό θα είναι ένα διαρκές πρόβλημα, άλλο είναι η αναλογική εκπροσώπηση των δυνάμεων κι άλλο είναι η δυνατότητα να δώσεις στο πρώτο κόμμα ένα μικρό προβάδισμα, ώστε να μη χανόμαστε μέσα στην ακυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here