Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρωθυπουργός για τους ανθρώπους με αναπηρία και τους καρκινοπαθείς

Είναι μια υποχρέωση που έχω στη μητέρα μου, που ήταν η πρώτη που έβαλε το ζήτημα στο δημόσιο διάλογο και μίλησε για το πρόβλημά της.

Ο κ. Πρωθυπουργός έχει λάβει επιστολή από τον Σύλλογο Αγία Σοφία Ρόδου την κ. Σοφία Μανιά και από τον Σύλλογο σκλήρυνσης κατά πλάκας Νοτίου Αιγαίου κ τον πρόεδρο του κ. Κώστα Θανόπουλο σχετικά με τους καρκινοπαθείς σήμερα έδωσε απάντηση στην ΔΕΘ .

Κανένα επίδομα δεν καταργείται, το ξαναλέω. Προφανώς και για το ζήτημα των αναπηρικών επιδομάτων, θέλουμε μια προσέγγιση και το έχω αναλάβει προσωπικά. Θα παρουσιάσουμε τολμηρές πρωτοβουλίες.

Βρέθηκα την Παρασκευή, ήταν πολύ συγκινητικό, στην προπόνηση της εθνικής ομάδας Τυφλών. Εκφράζω για άλλη μια φορά δημόσια τον θαυμασμό μου για αυτούς τους ανθρώπους. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει διάταξη για τους τυφλούς δασκάλους θα διδάσκουν στον τοπο τους αλλά τους στέλνουμε στην Ικαρία και άλλα νησιά.

Είναι μια υποχρέωση που έχω στη μητέρα μου, που ήταν η πρώτη που έβαλε το ζήτημα στο δημόσιο διάλογο και μίλησε για το πρόβλημά της.

εκάθαρη προτεραιότητα στις ακτινοθεραπείες θα δώσει η νέα κυβέρνηση στους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή. Παράλληλα τόνισε ότι τα φάρμακα των βαρέως πασχόντων θα διανέμονται ή κατ’ οίκον ή από το φαρμακείο της επιλογής τους αντί για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Ενημέρωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση δρομολογεί άμεσα την καταβολή των συντάξεων χηρείας.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τον τομέα της υγείας:

“Η κοινωνία μας αντιπαλεύει τις ανισότητες. Όλοι έχουν πρόσβαση στο νέο δημόσιο σύστημα Υγείας. Και κανείς αδύναμος δεν μένει απροστάτευτος. Προσλαμβάνονται 2.000 γιατροί και -κυρίως- νοσηλευτές. Εκεί που πονάνε σήμερα τα ελληνικά νοσοκομεία. Η τελευταία ειδικότητα, μάλιστα, θα παρέχεται μαζί με το πτυχίο, ώστε μεσοπρόθεσμα 1.500 νοσηλευτές ετησίως να στελεχώνουν τα νοσοκομεία. Εφαρμόζεται, ξεκινώντας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κύριε Πρόεδρε, αμέσως, ο αντικαπνιστικός νόμος παντού στην επικράτεια. Πρόσεξα ότι το χειροκρότημά σας ήταν λίγο λιγότερο θερμό. Καταγράφονται οι ανάγκες του συστήματος δημόσιας υγείας ανά την επικράτεια. Δίνουμε, όμως ξεκάθαρη προτεραιότητα στις ακτινοθεραπείες για τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας. Αξιοποιούμε τους υπάρχοντες γραμμικούς επιταχυντές, αλλά καθιερώνουμε και δεύτερη βάρδια με προκήρυξη θέσεων για τεχνολόγους-ακτινολόγους. Και, επιτέλους, σταματάμε τις ουρές ντροπής! Τα φάρμακα των βαρέως πασχόντων θα διανέμονται ή κατ’ οίκον ή από το φαρμακείο της επιλογής τους αντί για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα καλύπτονται όλες οι ανάγκες των πρωτοβάθμιων μονάδων Υγείας. Τέλος, η νέα κυβέρνηση δρομολογεί άμεσα την καταβολή των συντάξεων χηρείας, που κάποιοι, αφού τις μείωσαν, ξέχασαν να τις δώσουν”.

Επιπλέον ανέφερε ότι “το Υπουργείο Υγείας έχει την δική του συμβολή στον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό. Μαζί με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία μπορούν να ιδρύουν Κέντρα Παραθερισμού υψηλών προδιαγραφών για ξένους πολίτες τρίτης ηλικίας. Να συμμετέχει στην παραγωγή και εξαγωγή προϊόντων από θεραπευτικά και αρωματικά φυτά της ελληνικής γης. Η Ελλάδα επιβάλλεται και μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια σε αυτό που αποκαλείται διεθνώς silver economy και να μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κέντρο ευεξίας και καλής ζωής”.

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in ΕΛΛΑΔΑ