Τέσσερις ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία στις Οινούσσες, οι Τούρκοι δείχνουν να μην χαμπαριάζουν τίποτα και εκδίδουν και δεύτερη NAVTEX με την οποία δεσμεύουν την περιοχή των Οινουσσών για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Οι Τούρκοι δεν συγκινήθηκαν με την άρση της αναστολής των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που αποφάσισε η ελληνική πλευρά, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες εξέδωσαν νέα NAVTEX και ΝΟΤΑΜ στην περιοχή των Οινουσσών με αφορμή τις έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου Ελληνοαμερικανού που αγνοείται μετά την ανατροπή της λέμβου στην οποία επέβαινε.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη είχε εκδοθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου, όταν σε τραγωδία κατελυξε η ανατροπή μιας βάρκας στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών, στην οποία επέβαιναν τέσσερα άτομα. Το πρωί του Σαββάτου (18/08), εντοπίστηκε από αλιευτικό σκάφος νεκρός, ο ένας από τους δύο 68χρονους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι επέβαιναν μαζί με δύο ακόμα άτομα, σε βάρκα που ανετράπη.

Πάνω στη ναυτική τραγωδία στις Οινούσσες, με τον ένα νεκρό και τον ένα αγνοούμενο, «πάτησαν» οι Τούρκοι, προκειμένου να… υπενθυμίσουν τις διεκδικήσεις τους στο Βόρειο Αιγαίο, αποδεικνύοντας ευθαρσώς για μία ακόμη φορά ευθαρσώς δεν έχουν ούτε ιερό, όταν «τυφλώνονται» από την επεκτατική πολιτική και την προκλητικότητα του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την ανατροπή λέμβου στις Οινούσσες οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ και NAVTEX για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή λες και πρόκειται για δικό τους νησί! Η Ελλάδα απάντησε με anti-navtex, ενώ παρά το γεγονός ότι το πλωτό περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού Ανδρομέδα, σύμφωνα με τον ANT1, αποχώρησε αργά το απόγευμα, με το Λιμενικό να έχει το συντονισμό, κανένα σκάφος τουρκικό δεν έχει κάνει την εμφάνισή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here