Η θεαματική ανατροπή, χωρίς τραυματισμούς, του Peugeot 208 R2 του Ρώσου Artur Muradian ήταν το μοναδικό απρόοπτο στην κατατακτήρια ειδική, που άνοιξε την αγωνιστική δραστηριότητα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, 3ου αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η κατατακτήρια ειδική, επτά χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας, κύλησε χωρίς απρόοπτα, με εξαίρεση τη διπλή τούμπα του Peugeot 208 R2. Ο Ρώσος οδηγός Artur Muradian κατάφερε και επέστρεψε το 208 στο Service Park μόνο με μικρές υλικές ζημιές.

Στη μήκους 3,70 χιλιομέτρων ειδική, με μαλακό χώμα και θερμοκρασία 28 βαθμούς Κελσίου, η πρωτιά κρίθηκε σε “νεκρό” χρόνο. Ο Juuso Nordgren ήταν ταχύτερος κατά μόλις 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Alexey Lukyanuk.

Την ίδια στιγμή, ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2016 Γιώργος Φιλιππίδης δεν συμμετείχε στην κατατακτήρια ειδική και έκανε γνωστό ότι αποσύρει τη συμμετοχή του από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 για προσωπικούς λόγους…

Στον πρώτο του μόλις αγώνα στο ERC ο 21χρονος Φινλανδός έκανε αμέσως σαφή την ταχύτητά του, και ο κορυφαίος του χρόνος, τού έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξει πρώτος τη θέση εκκίνησης -το ίδιο απόγευμα στο Σέρβις Παρκ. Ο Nordgren επέλεξε να εκκινήσει από την 12η θέση, ενώ, αμέσως μετά, ο Lukyanuk διάλεξε την 15η.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here