Ο καιρός έχει φορέσει σχεδόν τα χειμερινά του, καθώς ο «Ξενοφών» προκαλεί θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Δεν φέρει όμως μόνο αυτά. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, καθώς την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα δημιουργηθεί στο Νότιο Ιόνιο Μεσογειακός κυκλώνας!

Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζεται ο τροπικός κυκλώνας στο Νότιο Ιόνιο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα και ρου Xalazi.gr η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή, θα εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού». Κυκλώνες τέτοιου τύπου ονομάζονται Medicanes και εμφανίζονται σπάνια στην περιοχή μας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί η συχνότητα εμφανίσεως τους.

Έντονες καταιγίδες θα προκαλέσει ο κυκλώνας στην Πελοπόννησο

Το Σαββατοκύριακο ο τροπικός αυτός κυκλώνας θα κινηθεί Ανατολικά – Βορειοανατολικά και θα χτυπήσει με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους τη Δυτική, Νότια, Κεντρική, Ανατολική και Βορειοανατολική Ελλάδα. Επισημαίνεται, πως το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας από την περιοχή μας, θα επηρεάσει και το Ν. Αττικής. Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο δελτίο καιρού από το Xalazi.gr κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here