Αμέτρητα ουράνια σώματα διατρέχουν το Διάστημα και πολλά από αυτά δεν εξαιρούν την πλανητική γειτονιά μας από το δρομολόγιό τους.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένας μεγαλύτερου μεγέθους αστεροειδής, ο 2016 NF23 διαμέτρου 160 μέτρων, αναμένεται να περάσει σε κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας. Όπως ενημέρωσε στην προειδοποίησή της η NASA, ο μεγάλος αστεροειδής κινείται με ταχύτητα περίπου 20.000 μιλίων την ώρα. Με τα στοιχεία που διαθέτουν οι επιστήμονες της NASA, το σενάριο να πέσει ο 2016 NF23 πάνω στη Γη είναι απίθανο.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής είναι σαφώς μεγαλύτερος από εκείνος που έπεσε στην περιοχή Chelyabinsk, στη Ρωσία, το 2013, και ο οποίος είχε προκαλέσει προβλήματα υγείας σε τουλάχιστον 1.500 άτομα.

Ο αστεροειδής θα περάσει κάποια εκατομμύρια μίλια απόσταση από τη Γη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, ωστόσο βρίσκεται εντός της ζώνης που επιβάλλεται βάσει του πρωτοκόλλου η στενή παρακολούθησή του. Όπως ανέφεραν επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, αν έπεφτε στον πλανήτη μας, η ενέρτγεια που θα απελευθερωνόταν, θα ήταν ικανή να ισοπεδώσει μία ολόκληρη πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here