Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Μήπως ο ιός δεν έχει τόσο υψηλή μεταδοτικότητα;

Για να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε …

Είπα να μην ξαναγράψω για τον κορωνοϊό, διότι όταν καταλήγω στα συμπεράσματα, λέω διαρκώς τα ίδια και τα ίδια. Και κάπου το πράγμα γίνεται πια κουραστικό και για εμένα και για εσάς. Ωστόσο, έχω «φάει σκάλωμα» και όταν συμβαίνει αυτό, αν δεν το βγάλω από μέσα μου δεν μπορώ.

Είχα διαρκώς την απορία: πώς διάολο είναι δυνατόν με το τελείωμα της καραντίνας να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον σε μαγαζιά, συγκοινωνίες, σπίτια, παραλίες, μαζώξεις, ΠΑΝΤΟΥ και να μην έχουν αυξηθεί τα κρούσματα από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες;

-Μήπως ο ιός δεν έχει τόσο υψηλή μεταδοτικότητα (όσο υπολόγιζαν στην αρχή);

-Μήπως δεν γίνονταν τόσα test; (σκοπίμως;)

-Μήπως (λέω μήπως), εν τέλει ο αριθμός των κρουσμάτων περισσότερη σχέση έχει με τον αριθμό των test και λιγότερη σχέση έχει με την ατομική ευθύνη;

Παρατηρήστε τον παρακάτω πίνακα, είναι πολύ κατανοητός και λύνει τις παραπάνω απορίες.

Πίνακας 1

Κυρίως όμως, λύνει κάθε απορία σε σχέση με το πόσο εύκολα μπορείς να χειραγωγήσεις την κοινή γνώμη, αυξάνοντας και μειώνοντας αντιστοίχως τα επίπεδα του φόβου και του «συναγερμού» απλώς και μόνο παρουσιάζοντας έναν αριθμό.

Διότι εάν υποθέσουμε οτι οι έλεγχοι ακολουθούν τους κανόνες της στατιστικής όσον αφορά τη δειγματοληψία (δεν συμβαίνει αυτό, είναι στοχευμένοι και άρα περισσότερες πιθανότητες να ανιχνευθεί κρούσμα!), τότε το μόνο συμπέρασμα που εξάγεται (και δεν αμφισβητείται γιατί εδώ μιλάμε για βασικές αρχές της στατιστικής) είναι οτι απλούστατα η διασπορά του ιού συνεχίζεται μεν αλλά με κανονικό ρυθμό και όχι αυξητικά. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κανένας λόγος περισσότερης ανησυχίας και φόβου. Δείτε απλώς την τελευταία στήλη. Εάν κάνεις περισσότερα τεστ, περισσότερα κρούσματα θα ανιχνεύσεις.

Αντιστρόφως και γκεμπελικώς, επειδή μεγάλη η εμμονή με τις μάσκες και τις ατομικές ευθύνες: Θέλεις (για κάποιον λόγο που δεν ξέρω) να παρουσιάσεις περισσότερα κρούσματα; Κάνε περισσότερα τεστ. Για να μην ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε γιατί ένα πανεπιστήμιο, το έχουμε τελειώσει το ρημάδι….

Πάμε στο δεύτερο «σκάλωμα» που έχω φάει:

5 μήνες τώρα, δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος (επιστήμονας, γιατρός, έστω υπεύθυνος κάπου…), ο οποίος να μας ξεκαθαρίσει τη διαφορά μεταξύ «πεθαίνω από covid-19 και πεθαίνω με covid-19″. Μόνο ο Τσιόδρας το παραδέχτηκε: Οι περισσότεροι θάνατοι είναι «με» και όχι «από».

5 μήνες τώρα επίσης, κι ενώ η διαθέσιμη επιστημονική γνώση είναι πολύ μεγάλη δεν έχει βρεθεί ένας να μας πει ποιές είναι αυτές οι ομάδες υψηλού κινδύνου και ποιά αυτά τα υποκείμενα νοσήματα που καθιστούν τη νόσο επικίνδυνη; Εχουν νοσήσει εκατομμύρια πια και σε διαφορετικές χώρες. Ποιά είναι ρε παιδιά; Δεν είναι συγκεκριμένα; (και μην μου φέρετε παραδείγματα μεμονωμένων υγιών ανθρώπων που νόσησαν βαριά και ταλαιπωρήθηκαν, διότι αυτό μπορεί να συμβεί και με την κοινή γρίπη). Μιλάω γενικά και τί ισχύει για το 99.9% των ανθρώπων. Δεν μπορεί ένας να μας πει επιτέλους ποιοί άνθρωποι και με τί χαρακτηριστικά την «πατάνε» συνήθως;

Και όσο να απαντηθεί αυτό το «σκάλωμα», έχουμε και μια χαρμόσυνη είδηση που μας ήρθε μόλις από το control: Φαίνεται πως η κοινή γρίπη (influenza), εξαφανίστηκε από τον πλανήτη! Κερδάμε αδέρφια! Την καταπολεμήσαμε! Δεν το λέω εγώ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το λέει στους δύο παρακάτω πίνακες!

Γράφημα 1: Αριθμός κρουσμάτων κοινής γρίπης (influenza) στο βόρειο ημισφαίριο τις τελευταίες 365 ημέρες
Γράφημα 2: Αριθμός κρουσμάτων κοινής γρίπης (influenza), στο νότιο ημιοσφαίριο τις τελευταίες 365 ημέρες

Από το γράφημα 1 & 2, ειναι προφανές οτι συμβαίνουν 2 τινά. Είτε εξαφανίσαμε την κοινή γρίπη (ο αγαπημένος σας Τσιόδρας είπε περίπου οτι «για κάποιον λόγο αυτήν την περίοδο οι υπόλοιπες ασθένειες είναι σε…ύφεση»!), είτε μεταμορφώθηκαν σε κάτι άλλο! Για μαντέψτε… Επαναλαμβάνω: Για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!

ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μέσα σε όλα αυτά, ο κύριος Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε πως όποιος διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και συνωμοσιολογία στο διαδίκτυο (δηλαδή, οτιδήποτε που να είναι αντιθετο με το αφήγημα της κυβέρνησης;) θα διώκεται ποινικά και θα παρεμβαίνει εισαγγελέας.

Αλήθεια κύριε Χρυσοχοΐδη;

Εξ όσων γνωρίζω, στη Δημοκρατία θεωρητικά τουλάχιστον, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Με βάση αυτά τα στοιχεία που σας παρουσιάζω εδώ, τα οποία είναι επίσημα και δεν τα έβγαλα από την κοιλιά μου, τότε αυτός που διαστρεβλώνει τις ειδήσεις, αποκρύπτει σκοπίμως δεδομένα, επιχειρεί να προκαλέσει φόβο (και πανικό) είναι η ίδια η κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου επιφυλλάσσομαι, με βάση το δικό σας νόμο, να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου, σαν υπεύθυνος και ενεργός πολίτης και να σας καταγγείλω, ζητώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα, τη διενέργεια έρευνας από ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή για το ζήτημα της διασποράς του κορωνοϊού, της επικινδυνότητάς του και όλα τα σχετικά ζητήματα, με βάση τα οποία έχετε παρέμβει στη ζωή των πολιτών και στην οικονομία της χώρας, προκαλώντας βλάβες και εγείροντας ακόμη και ζητήματα ψυχικής υγείας.

Τα στοιχεία μου, είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει.

πηγή:

Δείτε όλο το άρθρο εδω

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in ΕΛΛΑΔΑ