Σε διπλωματικό θρίλερ με απρόβλεπτη και ενδεχομένως επικίνδυνη κατάληξη εξελίσσεται η σύγκρουση Ελλάδας – Ρωσίας, μετά την απόφαση της ελληνική κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, με την κατηγορία της προσπάθειας παρέμβασής τους σε «ευαίσθητα» ζητήματα της Ελλάδας στα Βαλκάνια και ειδικότερα στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

Η Μόσχα αντέδρασε στην απέλαση δύο διπλωματικών της υπαλλήλων από την Αθήνα, καλώντας την Παρασκευή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τον Έλληνα πρέσβη Ανδρέα Φρυγανά. Ο κ. Φρυγανάς εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ για να συζητηθεί το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ελληνας πρεσβευτής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησε. Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών βλέπει τις ΗΠΑ πίσω από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών. «Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει το Sputnik.

Να συντηρήσει την κόντρα με την Αθήνα και δι΄ αυτής με τις ΗΠΑ επιλέγει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, ρίχνοντας έτσι λάδι στην φωτιά της έντασης των ελληνορωσικών σχέσεων, την οποία έχουν πυροδοτήσει οι κυρώσεις κατά Ρώσων διπλωματών, η Συμφωνία των Πρεσπών και ως φαίνεται η επικείμενη έκδοση του “Mr. Bitcoin” από την Ελλάδα στις ΗΠΑ …μέσω Γαλλίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here