Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις έπληξαν τη Θεσσαλία, αλλά και γενικότερα την κεντρική και βόρεια χώρα, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου. Τα φαινόμενα προκάλεσαν σοβαρά καταστροφές σε καλλιέργειες καθώς και αρκετά προβλήματα ακόμη και στην πόλη της Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια των φαινομένων ένας 15χρονος χτυπήθηκε από κεραυνό και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο νεαρός συμμετείχε στην προπόνηση ομάδας ποδοσφαίρου και χτυπήθηκε πριν απομακρυνθεί από το γήπεδο.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν από το σύστημα καταγραφής «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την τοποθέτηση αντικεραυνικών συστημάτων σε όλα τα δημοτικά γήπεδα της Λάρισας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης με αφορμή το τραγικό περιστατικό της κεραυνοβόλησης του 15χρονου σε γήπεδο της Λάρισας.

Ο κ. Καλογιάννης στα πλαίσια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε επίσης να ενημερωθεί ο τεχνικός ασφαλείας του δήμου και να προχωρήσει σε ελέγχους σε όλους τους δημοτικούς χώρους ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και να εντοπιστούν το νομικό πλαίσιο και οι αρμόδιοι για τις πιστοποιήσεις τέτοιων συστημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here