
Επιβαρυντικές είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό οι ουσίες στα τηγάνια που είτε προσφέρουν αντικολλητικές ιδιότητες είτε αποτελούν επιβραδυντικά φλόγας -όπως η ουσία teflon και άλλες με παρόμοιες ιδιότητες που χρησιμοποιούνται σε μαγειρικά σκεύη.
Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκού προγράμματος βιοπαρακολούθησης, στο οποίο συμμετέχει το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, ENVELAB. Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, «τα επίπεδα έκθεσης είναι τέτοια, που μπορεί να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα προβλήματα στην υγεία καθώς οι πλαστικοποιητές βρίσκονται στον ανθρώπινο οργανισμό και μάλιστα επηρεάζουν το μεταβολικό σύνδρομο, ενώ συνδέονται με την εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου ΙΙ».


ΕΛΛΑΔΑ
Φωτιά στο Γαλαξίδι

ΚΟΣΜΟΣ
Έβρεξε… κακάο στην Ελβετία
