Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018 στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στο νομό Ηρακλείου ήταν τοπικά έντονα, συνοδεύτηκαν από χαλαζοπτώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις δημιούργησαν μικροπροβλήματα.

Στο χάρτη αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων στο νησί της Κρήτης, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στα Σταυράκια Ηρακλείου (26 χιλιοστά) και στο Πυράθι Ηρακλείου (16.8 χιλιοστά). Σύμφωνα με το σύστημα “ΖΕΥΣ”, κατα τη διάρκεια των καταιγίδων καταγράφηκαν περισσότεροι από 400 κεραυνοί στο νησί.

Μια νέα χαλαζόπτωση που κάλυψε μια έκταση από το Ασήμι, τις Δαφνές, την Αυγενική μέχρι ένα τμήμα του Προφήτη Ηλία, ήταν αρκετή αν και διήρκησε δέκα λεπτά για να προκαλέσει πρόβλημα στις αμπελοκαλλιέργειες.Το χαλάζι έπεσε σε μέγεθος μικρού καρυδιού και οι παραγωγοί μετά την ξαφνική χαλαζόπτωση είδαν απογοητευμένοι τις καλλιέργειές τους σε ένα μεγάλο βαθμό, αποδεκατισμένες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here