Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, ένας λοχίας και ένας δόκιμος, συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο στην περιοχή «Πυκνό Καραγώγου» στις Φερές Έβρου.

Το επεισόδιο έγινε την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επρόκειτο για περίπολο πέντε στρατιωτών η οποία για άγνωστους λόγους βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος. Η αμυντική ιστοσελίδα armyvoice.gr, έκανε αναφορά για πυροβολισμούς και αναφέρει ότι έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την επιστροφή τους.

Σημειώνεται ότι ακριβώς στο ίδιο σημείο το 1986 είχε διαδραματιστεί μεθοριακό επεισόδιο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων, το οποίο εξελίχθηκε σε μάχη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Έλληνας στρατιώτης Ζήσης Καραγιώργος και μεγάλος αλλά άγνωστος αριθμός Τούρκων στρατιωτών.

Οι ελληνικές αρχές επέστρεψαν, τελικά, το απόγευμα της Κυριακής τους δύο Τούρκους συλληφθέντες. Oι Τούρκοι στρατιωτικοί ανακρίθηκαν σε ξεχωριστά δωμάτια στο στρατόπεδο της 31ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας στην Καβησό Έβρου.

Ο λοχίας έφερε ένα όπλο τύπου G3, ενώ ο δόκιμος ήταν άοπλος, διότι πέρασε εσκεμμένα έπειτα από εντολές τα ελληνικά σύνορα, προκειμένου να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να αφεθεί ελεύθερος ο έτερος λοχίας που είχε περάσει κατά λάθος τα σύνορα επειδή χάθηκε.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα και αφού ανακρίθηκαν, τρία τζιπ Hummer του ελληνικού στρατού χωρίς πινακίδες μετέφεραν τους δύο στρατιωτικούς στη γέφυρα του Κήπου και τους παρέδωσαν σε Τούρκο ταξίαρχο που τους ανέμενε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here