Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η «μαύρη» Πανσέληνος του Οκτωβρίου φέρνει κακά μαντάτα!

η Πανσέληνος του Οκτωβρίου δεν είναι παίξε-γέλασε, αφού η συμμετοχή του Πλούτωνα την κάνει… αρκούντως «μαύρη»!

Αν και σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν πάντα για τον καθένα μας λύσεις και διέξοδοι, που εν δυνάμει καθιστούν μια «δυσοίωνη» ένδειξη μοχλό δημιουργίας και ανάπτυξης, σε συλλογικό είναι πολύ πιο εύκολο να επιβεβαιωθούν τα κάθε είδους δεινά, που προφητεύονται, όταν οι πλανήτες είναι «στις μαύρες τους»!

Και μέσα από αυτό το πρίσμα, η Πανσέληνος του Οκτωβρίου (στις 20 και 13΄ Κριού-Ζυγού) δεν είναι παίξε-γέλασε, αφού η συμμετοχή του Πλούτωνα (σε Ταυ-τετράγωνο με Ήλιο και Σελήνη) την κάνει… αρκούντως «μαύρη», κάτι που για κάποιες κοινωνικές ομάδες μπορεί να σημαίνει καταστροφές, προερχόμενες είτε από την δράση των απανταχού «κακών» είτε από ακραία γεωφυσικά φαινόμενα.

Μάλιστα, για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, ο Ωροσκόπος στον χάρτη της Πανσελήνου «πέφτει» στις 19 και 34΄του Καρκίνου, σχηματίζοντας τελικά έναν «Σταυρό». Σαν «ραντεβού σκοτεινών δυνάμεων» δείχνει αυτό, ένα ραντεβού που κλείστηκε στα μέρη μας κι όσο περνά από το «χέρι» του Πλούτωνα, θα στείλει τα μελαγχολικά μηνύματά του επί των… κεφαλών μας!

Χώρια ο Χείρωνας στο Μεσουράνημα, που κάτω από άλλες συνθήκες θα βοηθούσε σε ζητήματα στέγης και ομοψυχίας, αλλά με τον Άρη απέναντί του μάλλον προς στην αντίθετη κατεύθυνση τραβάει. Άντε το πολύ-πολύ να μιμηθεί τον Ιντιάνα Τζόουνς, ξεθάβοντας αρχαία και δίνοντας απαντήσεις για ζητήματα που κινούνται μεταξύ θρύλου και Ιστορίας.

Υπάρχει και ο Δίας -θα μου πείτε- που σχηματίζει όψη τριγώνου και εξαγώνου με την Σελήνη και τον Ήλιο αντίστοιχα. Σωστά, αλλά με βάση την αστρολογική εμπειρία, σε συλλογικό τουλάχιστον επίπεδο τέτοιες συμμετοχές του «ευεργέτη πλανήτη» μόνο ευεργετικές δεν είναι, αφού διογκώνουν τα όποια δυσάρεστα φαινόμενα. Επιπλέον, η συνύπαρξη στο ίδιο σχήμα του Δία και του Πλούτωνα παραπέμπει σε κερδοσκοπικά παιχνίδια «στην πλάτη του λαού», όπως θα έλεγε και ο «σύντροφος Κουτσούμπας»!

Ο Άρης και ο Ουρανός είναι γνωστοί «ταραξίες», αλλά θα επικεντρωθώ στον πρώτο που μας αφορά άμεσα, αφού «επισκέπτεται» τα μέρη μας. Εκτός από την «διασταύρωση» με τον Πλούτωνα νοτιοανατολικά της Κρήτης, στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου έχει να επιδείξει και την αντίθεσή του με τον Χείρωνα, μια ενεργειακή μίξη, που συνδέεται ευθέως με τις προσφυγικές ροές και παράγει «ξεσπιτώματα», όποια κι αν είναι η αιτία.

Και η «γραμμή» Μεσουρανήματος του Χείρωνα περνά «καρφί» από την Ελλάδα, συναντώντας αυτήν του Πλούτωνα κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία. Όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη, σχηματίζονται τελικά δύο τριγωνικά σχήματα, με κορυφές τις δύο προαναφερθείσες διασταυρώσεις. Το ένα (Άρης-Πλούτωνας) εμπεριέχει το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου πελάγους και το άλλο (Χείρωνας-Πλούτωνας) καλύπτει το υπόλοιπο και ένα σημαντικό μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Αυτές είναι και οι πιο SOS περιοχές, με την πρώτη να ξεχωρίζει λόγω της συμμετοχής του Άρη.

Γιάννης Ριζόπουλος, astrology.gr

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in ΕΛΛΑΔΑ