Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η λαϊκή οργή, τα σκάνδαλα και η ανικανότητα συνθλίβουν την κυβέρνηση

Άμεσο άνοιγμα της αγοράς ή κλείνουμε την κυβέρνηση λένε αρκετά στελέχη της ΝΔ!

Κατάρρευση σε όλες τις σοβαρές δημοσκοπήσεις παρουσιάζει η εικόνα της κυβέρνησης στην πρόθεση ψήφου, όσο και να προσπαθούν οι δημοσκοπικές εταιρείες να το “μαζέψουν”.

Είναι εμφανές , ακόμα και σε όσες δημοσιοποιούνται, ότι το ποσοστό με την “αστεία έκφραση” της δημοφιλίας δεν δίνουν παρά περί το 38% στην κυβέρνηση, αποτυπώνοντας έτσι μια “μαγική εικόνα” καθώς εμφανίζεται ένα συμπαγές 20% και πλέον αναποφάσιστων, οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι αρνητικές ψήφοι που απλά τοποθετούνται σε αυτή την κατηγορία ώστε να “μαγειρευτεί” το τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμα μεγαλύτερη ζημιά για την κυβέρνηση, ήταν η πρόσφατη διαχείριση της κακοκαιρίας “Μήδεια” και το αυθαίρετο κλείσιμο της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, προκειμένου να μην πληρωθούν ρήτρες από εταιρεία συγγενικού του υπουργικού κύκλου προσώπου, καθώς και η προσπάθεια επί τρις εβδομάδες συγκάλυψης του σκανδάλου από τον αγαπημένο του Μαξίμου Δ. Λιγνάδη.

Αν και ακόμα στον ορίζοντα δεν έχει προκύψει κάποιο ισχυρό πολιτικό σχήμα που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ισχυρός παράγοντας των όχι απλά δυσαρεστημένων, αλλά οργισμένων ψηφοφόρων της κυβέρνησης, εντούτοις καταγράφεται μια πρώτη και υπό προϋποθέσεις, κοινοβουλευτική παρουσία σχηματισμών όπως οι “Ελεύθεροι Άνθρωποι” του Γ.Τράγκα.

Δεν υποχωρούν τα ποσοστά της “Ελληνικής Λύσης” του Κ.Βελόπουλου, ενώ έχει αρχίσει να καταγράφεται πλέον και κοινός σχηματισμός των Φ.Κρανιδιώτη / Θ.Τζήμερου με ένα σταθερό 1,5-2% και πάντα παραμένει μια “μασίφ” δύναμη των πρώην ψηφοφόρων του “Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή”.

Στον αντίποδα, η κυβερνητική παράταξη βρίσκεται σε ένα περίπου 30% με κυρίαρχο κριτήριο την ηττοπάθεια και την απέχθεια των ψηφοφόρων του Ιουλίου του 2019 προς την ίδια την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως, προς το περιβάλλον του Μαξίμου, καθώς έχει οδηγήσει την χώρα σε κατάσταση που καμία του όμορου περίγυρου της χώρας δεν καταγράφει (Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια).

Αν εξακολουθήσει αυτή η τάση και χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει ότι “τσιμπά” από τις απώλειες της ΝΔ, περί τα τέλη Μαρτίου πιθανόν να έχει ανατραπεί συνολικά το πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά να παίρνει “κεφάλι”. Να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει σε δημοσίευμα το pronews.gr τον προηγούμενο μήνα, η δημοσκοπική διαφορά είναι περί το 4% με την ΝΔ να βρίσκεται στην καλύτερη μέχρι το 33-34% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 28-29%.

Χαρακτηριστικό του πανικού που καταλαμβάνει την κυβέρνηση, εϊναι ότι παρά τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση να έχει ειλημμένη την απόφαση να ανοίξει το εμπόριο αρχές Μαρτίου. Το σύνθημα πλέον που επικρατεί στο Μαξίμου είναι “ή ανοίγουμε την αγορά ή κλείνουμε την κυβέρνηση”! Στελέχη του λιανεμπορίου σημειώνουν πως «δεν συζητάμε παράταση του λουκέτου στην αγορά» περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση στον κλάδο, με μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αθήνας να κινδυνεύουν με λουκέτο.

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΕΛΛΑΔΑ