Ζημιές σε ορεινά χωριά άρχισαν να αναφέρονται απο τον ισχυρό σεισμό 4.9 βαθμών, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Θεσσαλικό κάμπο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγράφων, Αποστόλη Μάκας, ανέφερε ότι ο σεισμός προκάλεσε μικρής έκτασης κατολισθήσεις – κυρίως πέτρες – στα πιο επικίνδυνα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, κοντά στα χωριά Άγραφα, Βραγκιανά, Τρίδεντρο και Επινιανά, τα οποία είναι κοντά στη λίμνη Πλαστήρα και κοντά στην Καρδίτσα, δηλαδή πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Πρόσθεσε ότι τα κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων βρίσκονται καθ’ οδόν για τον έλεγχο όλων των χωριών και των οικισμών που βρίσκονται εντός της δικαιοδοσίας του δήμου, προκειμένου να ελεγχθούν, πέραν των κατολισθήσεων και υλικές ζημιές σε κτήρια και κυρίως σε παλιά οικήματα.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου ανέφερε στο Newsbomb.gr: Στα σπίτια υπάρχουν μικροζημιές και ορισμένα έχουν υποστεί ρωγμές, ενώ στην περιοχή υπάρχει αναστάτωση και οι κάτοικοι είναι τρομαγμένοι. «Είναι λογικό ένας τόσο ισχυρός σεισμός να προκαλεί ανησυχία.

Στα σπίτια υπάρχουν μικροζημιές και ορισμένα έχουν υποστεί ρωγμές», είπε ο κ. Κωτσός ενώ αποκάλυψε πως σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο Μοναστήρι Οξιάς και πτώση βράχου στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Μουζάκι με την Αργιθέα. Όπως είπε ο κ. Κωτσός, στο δήμο Μουζακίου αναμένεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και του ΙΓΜΕ για να καταγραφούν οι ζημιές και ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here