Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Επίθεση κατά πάντων για το Κυπριακό

«Δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια» είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σήμερα από το βήμα της λεγόμενης «Βουλής» του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα, όπου και με αναμενόμενο προκλητικό ύφος και τόνο άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και των ΗΠΑ, αναφορικά με τη στάση και τις ενέργειές τους, γύρω από το θέμα του Κυπριακού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, τον Ερντογάν παρακολουθούσαν και Αζέροι βουλευτές καθώς επίσης και ο Πρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων του αζερικού κοινοβουλίου, με τον Τούρκο Πρόεδρο να προβαίνει στις μεγάλες ανακοινώσεις για τα «καλά νέα» τα οποία εν τέλει αφορούν επενδυτικές πρωτοβουλίες στα Κατεχόμενα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανέγερση «Προεδρικού Μεγάρου».

Αιχμές εναντίον όλων

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Sigma Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε το Κυπριακό ως «μια μεγάλη υπόθεση» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησής, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974. Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριους αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «φτάσαμε στο σήμερα πληρώνοντας τίμημα. Παρά τις προδοσίες κλπ., εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια.Όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στην Αμερική, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά σε αυτό το μονοπάτι. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί. Η ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τ/Κ. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

Έπειτα τόνισε ότι «δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια» κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση πως δεν κρατάει τον λόγο της, ενώ ακόμα έδωσε μήνυμα ενότητα και ομόνοιας, καταδικάζοντας απόπειρες διχασμού, λέγοντας πως οι διαφορετικές απόψεις αποτυπώνουν την ομορφιά της Δημοκρατίας. Όμως η ενότητα και η ακεραιότητα του ψευδοκράτους» είναι αναγκαίες και πρόσθεσε πως «ακόμα και εάν κάποιοι στις ΗΠΑ ενοχλήθηκαν από αυτή την κατάσταση, εμείς θα συνεχίσουμε τη στήριξη».

Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr.

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΚΟΣΜΟΣ