Έπειτα από μια θυελλώδη και άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – κατέληξαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/06) σε συμφωνία όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, έπειτα από σχεδόν δώδεκα ώρες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία ήρθε στις 04:30 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδας), εξασφαλίζοντας τη συναίνεση της Ιταλίας, που απειλούσε να προβάλει βέτο.«Είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο Τζουζέπς Κόντε στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη μαραθώνια συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Ήταν μια μακρά διαπραγμάτευση, αλλά από σήμερα η Ιταλία δεν είναι πλέον μόνη της», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ανοιχτός σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να περιορίσει τις “δευτερογενείς μετακινήσεις” των προσφύγων που στη Γερμανία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργος δηλώνει έτοιμος για μια συμφωνία για τους μετανάστες. “Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει, ώστε να δοθεί το σήμα στους παράνομους διακινητές, λέει ο Αλέξης Τσίπρας στους FT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here