Σε τρία αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καθώς εκδηλώθηκαν άλλα δύο περιστατικά. Το πρώτο επιβεβαιώθηκε στις 10 Ιουλίου στον δήμο Χαλκηδόνας και αφορούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που μολύνθηκε από τον ιό, η οποία είναι πλέον καλά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Χατζηβρέττα, από τον ιό μολύνθηκαν επίσης μια 46χρονη γυναίκα στον δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και μια 73χρονη στον δήμο Αλεξάνδρειας.

“Οι δυο γυναίκες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα διενεργήθηκαν την Πέμπτη 26 και το Σάββατο 28 Ιουλίου Ιουλίου ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφοκλής Κουρτίδης, μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε ότι, προβλέπονται εντατικοί ψεκασμοί στο πλαίσιο της προνυμφοκτονίας αλλά και ψεκασμοί σε φρεάτια, βόθρους ή αγροτικές αποθήκες.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Χατζηβρέττας υπογράμμισε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις φέτος δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα, καθώς οι συνθήκες ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here