Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε παραλιακές περιοχές του νομού Λαρίσης, στη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα από την καταιγίδα «Νεφέλη» που πλήττει από χθες τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξοπλισμένες και με φουσκωτές βάρκες έφτασαν το μεσημέρι στην Κερασιά, δυνάμεις Πυροσβεστικών υπηρεσιών από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας προκειμένου να παρασχουν βοηθεια.

Στο Βόλο δύο γυναίκες κινδύνεψαν, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, «χάθηκε» στα νερά στο δρόμο που οδηγεί από την οδό Λαρίσης στις Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» και απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να βγουν σώες και να μην πνιγούν, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr. Το νερό στο συγκεκριμένο σημείο, δίπλα από τον χείμαρρο Ξηριά, ανέβηκε επικίνδυνα στο 1 μέτρο και ήδη στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία, για να διακόψει την κυκλοφορία.

Με πνιγμό κινδύνεψαν άμεσα τέσσερα άλογα, που ήταν δεμένα στην κοίτη του Κραυσίδωνα στο ύψος της Λ. Ειρήνης, λόγω της έντονης βροχής που είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του χειμάρρου και να φθάσει σχεδόν στις κοιλιές των ζώων. Περίοικοι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και έσπευσαν στο σημείο 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, καταφέρνοντας να βγάλουν τα ζώα από τον χείμαρρο.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης υδάτων στις περιοχές Κανάλια και Κεράσια στη Μαγνησία, έχουν κινητοποιηθεί 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί έξι άτομα σε ασφαλή σημεία.

Φωτογραφίες: Anastasiou Makis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here