Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο θα λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα, το οποίο συμβαίβνει 1 – 2 φορές το χρόνο. Πρόκειται για τη δημιουργία το επόμενο 48ωρο ενός κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά ανατολικά της Σαρδηνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Μετεωρολογικόκέντρο της ιστοσελίδας Xalazi.gr πρόκειται για χαμηλό βαρομετρικό με ορατό «μάτι» στο κέντρο και θυελλώδεις ανέμους στην περιφέρειά του. Κυκλώνες τέτοιου τύπου ονομάζονται Medi-canes.

Τα τροπικά αυτά συστήματα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις. Ο τελευταίος που έπληξε τη χώρας μας ήταν ο “Ζήνωνας” τον Νοέμβριο του 2017. Με βάση τα στοιχεία, ο τροπικός αυτός κυκλώνας δεν φαίνεται να επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας, καθώς θα παραμείνει στάσιμο Νότια της Ιταλίας και θα στροβιλίζεται στην εκεί περιοχή μέχρι την Παρασκευή.

Στην εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το τελευταίο θερμό φιλί του καλοκαιριού θα μας προσφέρει ο καιρός την Κυριακή και τη Δευτερά, καθώς αναμένεται πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας στους 33 βαθμούς. Ωστόσο το φθινόπωρο αναλαμβάνει δράση, ρίχνοντας το θερμότερο έως και 12 βαθμούς κάτω. Αναλυτικά ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here