Έντονη ήταν η ατμοσφαιρική διαταραχή που μας επηρέασε από την Κυριακή 26 έως την Τρίτη 28 Αυγούστου. Σφοδρές ήταν και οι καταιγίδες που χτυπήσαν την Αττική, η οποία παραλίγο να βιώσει ένα ακόμη χτύπημα ανεμοστρόβιλου!

Ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί και να ακουμπήσει το έδαφος. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τη χοάνη και τον υπό σχηματισμό σίφωνα στα βόρεια προάστια της Αθήνας, την Δευτέρα 27 Αυγούστου περίπου στις 13:30 το μεσημέρι.

Η εικόνα ελήφθη από το κέντρο των Αθηνών, ενώ δεξιά φαίνεται το βόρειο κομμάτι του Υμηττού. Το βίντεο αποτυπώνει την εξέλιξη του φαινομένου. Τη Φωτογραφία τράβηξε ο κ. Χρήστος Ντουντουλάκης, την οποία δημοσίευσε στο facebook.

Το φαινόμενο έγινε ορατό και από τα Ανατολικά προάστια. Ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νότις Λουκόπουλος, κατέγραψε το φαινόμενο από την περιοχή τηw Κάντζας. Δείτε το βίντεο κάνοντας που δημοσίευσε στο facebook κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Ανεμοστρόβιλος, εν μέσω κακοκαιρίας, στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στις 22 Οκτωβρίου 2015. Σχηματίστηκε στα Τουρκοβούνια και έγινε ορατός από Μαρούσι και Ψυχικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here