Συγκεκριμένα τα οστά αποκαλύφθηκαν σε σημείο, όπου εκτελεί εργασίες η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης ανάμεσα στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στο Βυζαντινό Φρούριο της πόλης. Οι εργασίες στο Βυζαντινό Φρούριο έχουν γίνει αντιληπτές από τους πολίτες τον τελευταίο καιρό, καθώς έχει περιφραχθεί μέρος του μνημείου. Υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων γίνονται στερεώσεις σε μία διαδρομή παράλληλα με το τείχος, στο εσωτερικό του τείχους της οχύρωσης κοντά στην Παναγία.

Από την απομάκρυνση του τσιμέντου στη διαδρομή παράλληλα με το Φρούριο και όχι σε πολύ μεγάλο βάθος, έγινε η αποκάλυψη των ανθρώπινων οστών. Δεν είναι γνωστό αν είναι ομαδικός τάφος ή τμήμα ενός νεκροταφείου.
Πάντως οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι βρέθηκαν τα οστά τουλάχιστον εφτά ατόμων θαμμένα σε ένα σημείο. Όλα τα οστά μίας ανθρώπινης σορού διατηρούνται στο ακέραιο, ενώ διάσπαρτα υπάρχουν και άλλα ανθρώπινα οστά.

Κομοτηνή: Ανθρώπινα οστά αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο κέντρο της πόλης

Υπό εξέταση είναι ο χρόνος ταφής, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη. Το έργο στο σημείο προχωράει βάσει του σχεδιασμού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης.
Το σίγουρο είναι ότι τα έργα που εκτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης στο Βυζαντινό Φρούριο της πόλης, έρχονται να καταδείξουν πτυχές της τοπικής ιστορίας.

Αυτή είναι άλλωστε και η στόχευση της παρέμβασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Για το αν οι ανθρώπινοι αυτοί σκελετοί μπορούν να καταδείξουν λεπτομέρειες της τοπικής ιστορίας, αυτό θα το απαντήσουν μόνο οι ειδικοί που εμπλέκονται στο έργο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here