Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή του Αράξου, στην δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε έκταση με καλαμιές. Έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά,  πριν φτάσει στο δάσος της Στροφυλιάς. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα σε δυο μέτωπα, στην Κεφαλονιά. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ. Στο χωριό Ζόλα, η πυρκαγιά αυτήν την στιγμή βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

Νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα. Στο άλλο μέτωπο που κατευθύνεται στο χωριό Βλαχάτα, η εικόνα είναι καλύτερη.

Συναγερμός σήμανε όμως λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Τετάρτης, για μεγάλη φωτιά και στον Σχινιά Μαραθώνα, στα Δικαστικά. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα και 40 πυροσβέστες και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε δασική έκταση στην περιοχή Λουτρά Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here