Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στο ΥΠΕΘΑ, Αθήνα, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στις 30/3/2018, καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ως ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ως ΜΕΤΩΠΟ ΝΙΚΗΣ, μαζί με τον κ. Ιωάννη Γεωργακόπουλο και συμπολίτες μας από την Μάνδρα, για τις παραλείψεις, εν γνώσει της Περιφερειάρχου κ. Δούρου, με αποτέλεσμα να προκληθεί η μεγάλη πλημμύρα στην Μάνδρα στις 15 Νοεμβρίου 2017 και να πνιγούν 23 συμπολίτες μας.

Επίσης, για τα κακουργήματα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, διότι ενώ η κ. Δούρου, ως Περιφερειάρχης είχε ιθύνουσα θέση σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, δηλαδή στην Περιφέρεια, ΟΤΑ Β΄ Βαθμού, ουδέν έπραξε, με αποτέλεσμα να έχουμε και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος κακουργήματα αλλά και τα κακουργηματικά αποτελέσματα της πλημμύρας.

Με αυτή τη μήνυση, ζητούσαμε να δικαιωθούν οι 23 νεκροί συμπολίτες μας στην Μάνδρα και να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, λόγω της κρατικής και περιφερειακής αδιαφορίας. Ζητούσαμε επιμόνως, δικαίωση των 23 νεκρών συμπολιτών μας της Μάνδρας.

Σήμερα, η Μάνδρα πλημμύρισε ξανά και πλέον ζητούμε ευθύνες από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και όπως απαντήσει, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να αποτραπεί παρόμοια καταστροφή και γιατί δεν εγκαλεί την Περιφερειακή Αρχή όπως οφείλει, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα προβλεπόμενα από τον Νόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here