Κάποτε έκαναν λόγο γι αριστερή παρένθεση. Φαίνεται πως έκαναν λάθος διότι από αυτά που βλέπουμε ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε και δεν θα φύγει (εύκολα;) εξ αιτίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο δικομματισμός στην Ελλάδα, από το 1974 και μετά απέτυχε αλλά άφησε κάποια ανεξίτηλα σημάδια στο DNA του Έλληνα.

Απέτυχε ηθικά, οικονομικά και πολιτικά. Όταν λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ως το νέο και το άφθαρτο πολύς κόσμος τον πίστεψε. Πίστεψε στο νέο παιδί που ποτέ «δεν έβαλε το δάκτυλο στο μέλι». Μάλιστα κάποιοι έλεγαν (τα θυμάστε) «πόσο χειρότερα μπορεί να τα κάνει ή ένα δέκατο από όσα υποσχέθηκε είμαστε ευχαριστημένοι».

Φυσικά όλοι ξέρουμε πως άλλα είπε κι άλλα έκανε και γι αυτό το λόγο πιέζεται δημοσκοπικά. Η πίεση όμως αυτή δεν είναι επαρκής για να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι απέναντί του έχει το όνομα… Μητσοτάκης. Το όνομα αυτό στη συνείδηση του κόσμου είναι ταυτισμένο με εποχές άλλες, παλαιές και ξεπερασμένες.

Κάποιοι θα μιλήσουν για Σκάνδαλα (νομικά τίποτα δεν απεδείχθη), σίγουρα όμως θα θυμηθούν καταστάσεις που δεν τους είναι ευχάριστες. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ισχυρίζεται από δω και πέρα ότι, παρά τους πολλούς περιορισμούς, κατάφερε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε πριν από τρία χρόνια έναντι εταίρων και δανειστών.

Ακόμη μπορει να ισχυριστει ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς τον αυστηρό κύκλο των αξιολογήσεων, ότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις τόσο για την έξοδο από τα απεχθή μνημόνια όσο και για την ρύθμιση του χρέους –στοιχεία που επιτρέπουν την ασφαλή και αυτόνομη επανένταξη της ελληνικής οικονομίας στο διεθνές οικονομικό σύστημα.

Σίγουρα όμως η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί στα Σκάνδαλα (τύπου NOVARTIS), στα δάνεια των κομμάτων και στο πώς θα κινηθεί ο προϋπολογισμός του 2019 όπου κάθε πρόταση της Νέας Δημοκρατίας θα εμφανίζεται ως σκληρή, ανάλγητη και απάνθρωπη. Θεωρώντας πως όλα αυτά θα γίνουν τότε το λογικό συμπέρασμα είναι ένα. Εκλογές το Φθινόπωρο του 2018 ή τον Γενάρη του 2019 στα… 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Πηγή: voicenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here